BREAKING: Vituskerk ontruimd. Verdachte koffer. H. Mis geannuleerd UPDATE

UPDATE ZIE ONDER BERICHT

HILVERSUM – (ADN) De Sint-Vituskerk aan de Emmastraat in het centrum te Hilversum is vandaag, zondagmorgen ontruimd nadat er een verdacht pakje was aangetroffen. Het zou gaan om een zwarte koffer die voor de Kerkdeur ligt.

De politie onderzoekt de zaak en heeft het markante gebouw afgezet. De H. Mis die zou plaatsvinden, is afgelast.

Opvallend is dat de Sint-Vituskerk recent in een onheilspellende afbeelding op het internet was te zien. De Kerktoren staat daar brandend afgebeeld. Ook stond er een begeleidende tekst bij. „We zijn gekomen om je af te slachten en de ongelovige te vernietigen. De terreur is nu hier”, luidt de boodschap in het Engels, afsluitend met #netherlands. Dat dreigement is volgens Noord-Hollands Dagblad afkomstig van IS-aanhangers. Het is onduidelijk of er een verband bestaat.

UPDATE ZIE ONDER

Lege koffer bij Sint Vituskerk in Hilversum

In de verdachte koffer die vanochtend werd gevonden voor de Sint Vituskerk aan de Emmastraat te Hilversum zat…… helemaal niets. Dat heeft politie-onderzoek uitgewezen. De wijde omgeving is na een afsluiting van een paar uur weer vrijgegeven.

Forensische opsporing stelt de koffer veilig voor onderzoek. De politie meldt dat er ‘geen gevaar is geweest’.

Het ging om een zwarte koffer die voor de Kerk lag. De Kerk werd daarop ontruimd, er waren enige tientallen mensen aanwezig; de H Mis werd afgelast. Mensen in de buurt werd gevraagd binnen te blijven, straten werden afgezet. Naast het kerkgebouw werd ook het Gooiland-complex ontruimd. De politie maakte iets voor 11.00 uur melding van de afzetting rond de Emmastraat vanwege de vondst van een verdacht pakket. In de middag werd het alarm ingetrokken.

De politie weet nog niet wie de zwarte koffer heeft achtergelaten bij de Kerk en roept mensen op zich te melden bij de politie Hilversum als men iets weet. ,,Wij willen weten of dit nou een koffer is die gewoon is gedumpt, of om welke reden dan ook bewust is achtergelaten”, aldus de politiewoordvoerster.

Pastoor Dresmé denkt niet dat de koffer iets te maken heeft met het IS- dreigement. Hij vermoedt dat de koffer is achtergelaten door uitgaanspubliek dit weekeinde. ,,Het is gewoon pure pech.” Over de vermeende IS-afbeelding die eerder deze maand naar buiten kwam, zei hij dat op geen enkele manier is gebleken dat hier sprake was van een reële dreiging.

Eind goed al goed

Geef een reactie op dit artikel