Bruls: Hou rekening met spoedige terugkeer mondkapplicht; 1.5 meter en thuiswerken

Donderdag 21 oktober 2021 12:02 – Bron: KRO/NCRV – Beeld: PB
  -Nijmegen- Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, maakt zich grote zorgen over de coronapandemie, welke overal weer ‘de kop opsteekt’. Dat zei hij in het programma ‘1 op 1’ van KRO-NCRV tegenover Sven Kockelmann.

België maakte vanochtend bekend al 6.500 besmettingen in één dag te hebben. Ook in Nederland gaat het weer fout, donderdag 21 oktober is er een stijging van 7,3%, dat staat voor 3949 meldingen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg 7% naar 617, de ic-opnames stegen 6% naar 152.

Bruls is van mening dat serieus rekening dient te worden gehouden met een terugkeer van maatregelen, die onlangs waren afgeschaft. Zo kan de anderhalve meter, maar ook de mondkapplicht weer terugkeren bij de huidige stijgingen van coronameldingen. Ook het advies om weer thuis te gaan werken acht hij zeer wel mogelijk.

Letland heeft besloten om de ‘lockdown’ weer voor een periode van 4 weken in te voeren. Duitsland blijft vasthouden aan de mondkapplicht en de anderhalve meter-regel.

Update 14.00 uur Moskou ook weer deels in lockdown :

Moskou gaat vanaf volgende week weer deels in lockdown. Winkels en horeca gaan op 28 oktober weer dicht, alleen essentiële winkels, zoals apotheken en levensmiddelenzaken mogen open zijn.

Ook scholen en kinderopvang zijn tot in ieder geval 7 november dicht. Musea en theaters blijven voorlopig nog open, doch uitsluitend voor gevaccineerden. In Rusland zijn over de afgelopen 24 uur maar liefst 36.000 nieuwe besmettingen geteld. Meer dan 1000 personen stierven aan corona, zo hoog waren de aantallen nog niet sinds het begin van de pandemie.

Burgemeester Sobjanin van Moskou houdt ernstig rekening met een ‘worstcesescenario’.

Geef een reactie op dit artikel