Burgemeester Venray wandelt 40 kilometer voor bezoek aan Bisschop

-VENRAY- De burgemeester van Venray Hans Gilissen heeft gewandeld. Niet van het ene kantoor naar de volgende openingshandeling. Nee hij maakte samen met wethouder Jan Loonen een wandeltocht van Venray naar Roermond om op bezoek te gaan bij de Bisschop, Mgr. Harrie Smeets, de voormalig Deken van Venray.

Gilissen en Loonen zijn  allebei ervaren en getrainde wandelaars, zij beloofden de Bisschop bij zijn benoeming wandelend een bezoek te brengen aan het Bisschopshuis te Roermond. Omdat belofte schuld maakt kwamen de heren in actie, trokken de wandelschoenen aan en afgelopen woensdag begon hun kleine ‘pelgrimage’ . Omdat veel zielen veel vreugde brengen namen de twee bestuurders de Venrayse Kapelaan Marthoma Alexander woensdagmorgen mee. Na eerst in de Grote kerk van Venray de Heilige Mis te hebben gevierd, konden zij de wandeltocht van ruim 40 kilometer aanvaarden.

Een 40-kilometer lange wandeling is een ding, maar hoe kom je weer terug? Na een overnachting in de ambtswoning van de Bisschop gingen zij de volgende dag, te voet huiswaarts, genietend van oes schoene Limburg.

Foto: prive-facebook

Geef een reactie op dit artikel