Burgemeesters Urk en Staphorst doen oproep tot vaccinatie

Woensdag 27 oktober 2021 08:02 – Bron: OF/RTV-Oost – Beeld: PB
  -Zwolle- Burgemeester Van den Bos (SGP) van Urk roept inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, maar dat wel willen, om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. “Ga dat alsjeblieft doen, dat is heel belangrijk. Heb je eventueel gewetensbezwaren tegen vaccineren, neem dan de maatregelen in acht,” zegt hij op Omroep Flevoland.

Urk is de gemeente met de laagste vaccinatiegraad van ons land. Minder dan 40 procent van de inwoners is volledig ingeënt. Op Urk wonen veel Reformatorische Christenen die religieuze bezwaren hebben tegen vaccineren.

Ook in Staphorst is het ‘prikken’ niet populair De Overijsselse gemeente heeft bovendien in relatieve zin het hoogste aantal positieve tests van Nederland, blijkt uit de laatste RIVM-cijfers. Burgemeester Ten Kate riep gisteravond voor de raadsvergadering niet-gevaccineerde inwoners op om hun besluit te heroverwegen, meldt RTV Oost.

“De cijfers tonen aan dat de kortste route om met elkaar uit deze situatie te komen, vaccineren is”, aldus de burgemeester, die niet verbonden is aan een politieke partij. “Wanneer u daar nog niet voor hebt gekozen, vraag ik u: overweeg het nog een keer, omdat uw gezondheid en de gezondheid van uw naasten mij na aan het hart liggen.” Ten Kate zegt er wel bij respect te hebben voor de inwoners die zich om principiële redenen niet laten inenten.

Geef een reactie op dit artikel