Compartijn laat zorgappartementen inzegenen door pastoor

-Den-Haag- Het voormalige verzorgingshuis NEBO in Den Haag is ingrijpend gerestaureerd. In het complex, dat nu Huize De Regentes heet, zijn 26 appartementen voor ouderenzorg gerealiseerd. Zorgorganisatie Compartijn laat Huize De Regentes op 26 mei officieel inzegenen.

Dat meldt Compartijn op 15 mei. Daarmee wordt een ‘oud ritueel’ in ere hersteld, hoewel Huize De Regentes niet perse een katholiek huis is. Toch is er goed contact met de pastoor van de Heilige Antonius Abt aan de overkant van de Scheveningseweg. “Na de verbouwing leek het ons een goed idee om Huize De Regentes te laten inzegenen”, zo verklaart Heer des Huizes Jeroen Boekel van Huize De Regentes het opvallende initiatief.

Kleinschalig

Huize De Regentes is de vijfde vestiging van Compartijn, dat als onderdeel van Facilicom Group gespecialiseerd is in kleinschalige en luxe ouderenzorg. Binnen vijf jaar wil Compartijn doorgroeien naar 25 vestigingen door heel Nederland. Elk huis heeft een eigen staf van verpleegkundigen, helpenden, servicemedewerkers en woonassistenten. De medewerkers zijn gespecialiseerd in bewoners met psychogeriatrische gezondheidsproblemen. Bewoners hebben er een eigen appartement met keuken en badkamer. Een eigen chefkok kookt de maaltijden, er is een was- en strijkservice en bewoners kunnen gebruikmaken van een wellnessruimte voor persoonlijke behandeling en verzorging.

 

Bron en foto : Compartijn

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*