Coronacrisis: Restaurant en hotel Abdij Rolduc failliet

-KERKRADE- (ADN) Het hotel-restaurant en congrescentrum bij Abdij Rolduc in Kerkrade is failliet verklaard. 65 werknemers staan thans op straat.

De beperkingen vanwege de Coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat de exploitant van de horeca het niet heeft gered”, aldus een persbericht. Het faillissement is vandaag door de rechtbank te Maastricht uitgesproken, zo schrijft de Abdij.

Abdij en Seminarie buiten schot

Er wordt benadrukt dat het bij het faillissement om de horeca-onderneming gaat en niet de Abdij Rolduc zelf. Ook valt het Seminarie (de Priesteropleiding) niet onder het faillissement. Het horecagedeelte en het conferentiecentrum waren al enkele weken dicht. Daardoor heeft men inkomsten misgelopen. De verwachting is dat de horeca ook de komende maanden, wellicht tot in de herfst gesloten dient te blijven, dat vooruitzicht ontnam alle hoop op inkomsten.

Of de horeca-activiteiten in de toekomst hervat kunnen worden, is nog niet bekend. Het streven is een publieke functie voor het eeuwenoude Abdijcomplex, onder aanvoering van een nieuwe exploitant. Er is geen sprake van een eventuele doorstart.

Geef een reactie op dit artikel