De zomer komt terug, echt waar!

-PATERSWOLDE- Het lijkt vandaag alsof de herfst van 2019 is begonnen. Maar niets is minder waar, althans volgens de weerprofeten. Want eind volgende week zal het zonneke wederkeren.

En hoe !  In de loop van de week komt een zuidelijke stroming op gang die warme lucht naar ons land voert. Daardoor kan het in het zuidoosten donderdag al 25 graden worden en in delen van het land wellicht 30!

Zo heet als in de maand juli zal het naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden. Dat komt doordat er al behoorlijk wat regenwater is gevallen. De grond is minder uitgedroogd al kunnen wij nog steeds water gebruiken in vele delen van het land. Omdat het naar september gaat is de zon minder krachtig, wij komen steeds verder weg van de langste dag, omdat 21 juni al even geleden is, staat de zon ’s middags minder hoog aan de hemel. Ook is de zonsopkomst alweer bijna een uur later op en zonsondergang een uur eerder.

Maar eerst regen, wind en ongemak

Dit weekeinde is het even herfst. Het zal bewolkt, regenachtig en winderig zijn. Langs de kust blijft het iets droger en kan de zon zich af-en-toe laten zien.

Morgen is een kopie van vandaag, regen en wind. De temperatuur komt het hele weekeinde niet boven de 20 graden.  Mooi weer dus om naar de Kerk te gaan.

 

Geef een reactie op dit artikel