Dennis komt er aan

-PATERSWOLDE- En opnieuw gaat het stormen. Zondag raast een nieuwe storm, genaamd Dennis, over de lage landen en lijkt op de storm Ciara van vorige week, maar er is hoop, de windstoten zullen minder hard zijn en de temperatuur flink hoger.

De verwachting is dat er windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur aankomen. Aan de noordwestkust kunnen deze geraken tot 120 kilometer per uur. De temperatuur komt uit op 13 tot 17 graden wat bijzonder zacht is voor de wintermaand februari.

Zaterdagavond trekt de wind aan en aan het einde van de avond en begin van de nacht bereikt de wind stormkracht 9 in het uiterste noordwesten van het land. Zondag is het grauw en zeer onstuimig, maar ook opvallend zacht. In het hele land kunnen windstoten van voorkomen en aan de kust zijn windpieken van 100 tot 110 kilometer per uur. Tijdens het hoogtepunt van de storm kunnen de windstoten zelfs nog hoger uitvallen.

De zeer zachte lucht die Dennis meeneemt zorgt voor lentetemperaturen. In het Nederlandse en Vlaamse binnenland kan het zo’n 15 tot 16 graden worden. Vlak aan zee wordt een graad of 13 verwacht en in het zuidoosten mogelijk ongeveer 18 graden.

Zondag trekt in de namiddag en in de avond nog een buiengebied over de lage landen waardoor de wind tijdelijk nog een keer zal aantrekken.

Het KNMI heeft voor zaterdagavond laat uur code geel afgegeven voor Noord-Holland, Friesland en de Waddenzee. Vanaf zondagochtend vroeg geldt code geel voor het ganse land, hou daar dus rekening meet bij de Kerkgang!

De carnavalsoptocht in Albergen gaat morgen niet door. Het zou de eerste grote optocht in Twente van dit jaar zijn. Morgen wordt storm Dennis verwacht en daarom is een optocht volgens de organisatie misschien niet veilig.

De optochtcommissie en het bestuur van de vereniging in Albergen hebben dit vanochtend besloten. “We kunnen de veiligheid van de deelnemers en het publiek niet garanderen”, zegt Walter Lansink. Er komt volgens hem ook geen nieuwe datum.

Gisteren werd al bekend dat de grote afterparty in Albergen wel doorgaat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*