Eerste parochie in Nederland wil kerkgemeenschap laten bloeien met nieuwe app

Zaterdag 01 mei 2021 07:31- Bron: Redactie kerk, VRVL- Foto: EMB-PB
  -Venray-  De parochie Sint Petrus’ Banden in Venray heeft deze week een eigen app gelanceerd. Zij zijn de enige Nederlandse parochie met een eigen app in de App Store. Met de app wil de parochie samen met de Paterskerk te Venray en het rectoraat Sint Jozef te Smakt de onderlinge betrokkenheid bevorderen. 

 

“Iedere parochiaan kan een eigen account maken en daardoor heeft de app een belangrijke sociale component. Doordat veel mensen bijdragen zie je iedere keer als je de app opent iets nieuws valt te zien. Daarnaast zijn er allerlei praktische features zoals collecteren, organiseren, een smoelenboek en meer.” aldus projectleider Martijn Houwen van de parochie: “De smartphone is een veelgebruikt communicatiemiddel, in deze app zien wij een goed initiatief om onze Venrayse kerkgemeenschap verder te laten bloeien.”

 

De app is de eerste van een Rooms-Katholieke parochie op het Donkey Mobile platform. Donkey Mobile oprichter Henrik Wienen: “Ik ben erg trots dat we nu ook een parochie hebben met een app op ons platform. De lokale kerkelijke gemeenschap dienen is onze missie en daarin willen we nadrukkelijk over de muren van kerkverbanden heen kijken.” Meer dan 100 protestantse kerkelijke gemeenschappen maken al gebruik van een app op het platform.

Geef een reactie op dit artikel