Evangelist Jan Zijlstra (82) overleden

Vrijdag 10 september 2021 08:03 – Bron: Redactie binnenland- Beeld: Screenshot
  -Hillegom- De bekende evangelicale gebedsgenezer en TV-evangelist jan Zijlstra is bevorderd tot heerlijkheid.

Zijlstra werd een aantal dagen geleden met coronaverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen, gisteren overleed hij aan de gevolgen.

Jan Zijlstra sloot zich in de jaren 50 aan bij de pinkstergemeente van Johan Maasbach met wie hij jarenlang samenwerkte. Door een groot aantal interne conflicten binnen de Maasbach wereldzending stapten Zijlstra en zijn vrouw op en begonnen naar goed protestants gebruik een eigen ‘kerk’. Zie onderstaand een video met het begin van de ruzie tussen Maasbach en Zijlstra.

Zijlstra had redelijk succes met tours door het land waar tijdens de ‘dienst’ ook aan gebedsgenezing werd gedaan, dit tot afschuw van de vereniging tegen kwakzalverij. Later bleek dat bij menige ‘genezing’ eerder sprake was van placebo-effecten dan van daadwerkelijke genezingen. Ook oud-EO medewerker en protestants publicist Willem J. Ouweneel plaatst vraagtekens bij het fenomeen Zijlstra: “Jan dulde geen concurrenten naast zich” en “hij wist een grote ‘kerk’ te stichten, maar verloor uiteindelijk alles en hij was geen groot theoloog”, aldus Ouweneel.

In 2013 kreeg Zijlstra onmin met zijn medewerkers en stapte hij wederom op om daarna de organisatie ‘Wings of healing ‘op te richten. In een  in memoriam  noemt de stichting hem een zielenwinner pur sang, die duizenden mensen in binnen- en buitenland door middel van gebed zou hebben genezen. Zijlstra trok ook veel Katholieken, die hoopten van hun ziekten te kunnen genezen. Speciaal voor hen schafte hij een exemplaar van de Willibrordvertaling van de Bijbel aan en las er regelmatig uit voor.

VIDEO: Zie onderstaand een heftig conflict tussen wijlen Johan Maasbach en Jan Zijlstra

Geef een reactie op dit artikel