‘Explosieve situatie’ bij Nijmeegse Orthodoxe kerk

– De politie heeft de Dobbelmannweg in Nijmegen zondag afgesloten omdat er sprake zou zijn van een dreigende situatie bij de Servisch-orthodoxe kerk daar. Om 22.52 uur kondigde de politie aan dat de afzetting van de straat zal worden opgeheven.

Het onderzoek naar een mogelijke dreiging richting de Kerk is nog in volle gang.

Volgens Goran Savic, secretaris van de Parochie Heilige Sava, kreeg hij rond vijf uur vanmiddag van de politie door dat er sprake zou zijn van een dreigende situatie. ,,Dat is alles wat ik van de politie te horen heb gekregen. Meer kan ik ook niet vertellen.”

Het was reden genoeg om de Kerstvieringen van zondagavond en maandagmorgen in de Kerk te laten vervallen. De Orthodoxe Kerstmis wordt gevierd op 7 januari. Volgens Savic is de Dobbelmannweg afgesloten. ,,Iedereen die de straat in wil, moet terug. Heel apart. Naar wat er aan de hand is, kan ik nu alleen maar gissen.”

Politie Nijmegen

@POL_Nijmegen

De afzetting aan de in zal vanavond worden opgeheven. Ons onderzoek naar de mogelijke dreiging richting de kerk is nog in volle gang. Daarom zal er ook morgen geen dienst zijn in de kerk. ^sk

Foto: KLPD

Geef een reactie op dit artikel