Grote crisis in SGP: nog twee bestuursleden stappen op

-‘s-GRAVENHAGE- Stond de S van SGP niet voor Staatkundig, dan zou deze letter kunnen staan voor Stabiel. Want wat men ook kan zeggen over de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) stabiel en standvastig is de partij. Geen smetje op het blazoen, nou ja de weigering vrouwen toe te laten misschien, maar voor de rest pure degelijkheid. Tot afgelopen weekeinde.

De bestuurscrisis bij de SGP is naar een hoogtepunt gestegen. Nadat zaterdag de partijvoorzitter Peter Zevenbergen zijn aftreden bekendmaakte, stapt gisteren ook secretaris Peter den Boef en hoofdbestuurslid Albert Vlietstra op.

Zevenbergen, is nog maar krap een jaar de nieuwe partijvoorzitter, hij was vanaf zijn benoeming in opspraak vanwege een wachtgeldregeling die stamt vanuit zijn tijd als wethouder in Alblasserdam. Hoewel hij daar al in 2006 vertrok en al jaren voltijds werkzaam is als schooldirecteur, bleek hij vorig jaar nog altijd 1450 euro wachtgeld op te strijken. Hij had hier wettelijk recht op omdat zijn salaris als wethouder hoger lag.

In een poging de commotie weg te nemen, besloot Zevenbergen vorig jaar al het wachtgeld voortaan aan goede doelen te schenken. Maar in de partij bleef er onvrede over de manier waarop de SGP over de regeling van Zevenbergen communiceerde. Toen het partijbestuur vorige maand een rectificatie over de wachtgeldregeling moest uitsturen, eiste de afdeling Alblasserdam dat Zevenbergen alsnog zou opstappen, wat hij uiteindelijk zaterdag deed. Saillant detail is dat Den Boef de interne nieuwsbrief schreef die de SGP moest rectificeren.

Geef een reactie op dit artikel