Haazpop op christelijke feestdagen, SGP niet blij

-HAZERSWOUDE- De SGP is ’flink geschrokken’ door de  komst van een groot popfestival op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp tijdens drie Christelijke feestdagen.

Het evenement is gepland op DV 19 tot en met 21 april, ofwel op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Eerste paasdag, op het bedrijventerrein Hazerswoude-Dorp (International Trade Center).

De Alphense SGP-fractie roept burgemeester en wethouders met ’klem en ernst’ op om geen vergunning af te geven voor een dergelijk festival. ’

Voor veel inwoners der gemeente zijn deze dagen een tijd van bezinning op het lijden van Jezus Christus’, zo schrijft de SGP. ’Het kan toch niet zo zijn dat een groot deel der inwoners, voor wie juist deze dagen een jaarlijkse ’stille tijd’ van bezinning vormen, geconfronteerd worden met geluidoverlast door profane muziek, feest en de daarmee gepaard gaande gevolgen van overmatig drugs en drankgebruik? Het zou ronduit schokkend zijn wanneer de gedachtenis aan lijden, sterven en opstanding van Jezus Christus hierdoor op grove wijze bewust verstoord zou worden.’

De organisator van het festival, Ronald Dufais, wil 2.000 bezoekers trekken met het profane festival in een grote feesttent. Hij wil geen commentaar geven op de bezwaren van de SGP en wacht eerst af wat het besluit van B en W is op zijn vergunningaanvraag.

Bron: SGP Foto: Pixabay-symboolfoto

Geef een reactie op dit artikel