Helpt u Nieuw Sion door Vriend te worden?

Maandag 29 november 2021 07:55 – Bron: Redactie kerk – Beeld: YT
 -Diepenveen- Binnenkort bestaat Klooster Nieuw Sion zes jaar. In de afgelopen jaren is er veel tijd, geld en moeite gestoken in de realisatie van onze idealen. Het kloostercomplex heeft een metamorfose ondergaan en wordt nu bewoond door een kleine woongemeen-schap die samen bidt en werkt. Dat trekt velen aan die op zoek zijn naar verstilling, inspiratie en zinvol werk en zich net als u betrokken voelen bij de missie van Nieuw Sion. Juist die belangstelling en betrokkenheid moedigt ons aan om door te gaan, hoewel we recent met een tegenslag te maken hebben gekregen. We vragen u daarom in deze speciale nieuwsbrief om uw steun, voor de verdere uitbreiding van de woongemeenschap en verduurzaming van het kloostercomplex.

Verrast door de vleermuis
Voor het realiseren van onze plannen, en het borgen van Nieuw Sion als een gastvrije plek waar mensen dichter bij zichzelf, de natuur, God en de ander kunnen komen, is de groei van onze woongemeenschap essentieel. Die vormt het kloppend hart van onze kloostergemeenschappen en draagt onze missie actief uit naar onze gasten. We merken dat de belangstelling van bezoekers, gasten en groepen voor het klooster zo groot is, dat groei van onze woongemeenschap van groot belang is om op een goede manier invulling te blijven geven aan de missie van het klooster. We willen daarom de komende jaren op meerdere plekken in het kloostercomplex nieuwe woonruimte creeren.

Ons plan was om daarmee in het voorjaar van 2022 te beginnen in de voormalige werkhuizen van het klooster, en met deze verbouwing tegelijkertijd een stap te zetten in de verdere verduurzaming van het klooster. Helaas is onlangs vast komen te staan dat er zeldzame vleermuizenkolonies in het dak van de werkhuizen ‘huizen’. Dat vergt nader onderzoek van enkele jaren, waardoor onze verbouwingsplannen onder druk komen te staan.

Een nieuw plan
Omdat we niet jaren kunnen wachten met de uitbreiding van de woongemeenschap en de verdere verduurzaming, hebben we noodgedwongen een nieuw plan ontwikkeld om op een andere plek in het kloostercomplex te starten met de realisatie van woningen. Dat willen we doen door renovatie van de voormalige kalverstal, met als doel om daar vier woningen te realiseren. Bijkomend voordeel is dat de daken van de stal plaats bieden aan bijna 200 extra zonnepanelen, waardoor we elektriciteit voor warmtepompen kunnen opwekken. We slaan dus twee vliegen (of zo u wilt: twee vleermuizen) in één klap. Na de kalverstal zullen we op andere plekken in het klooster verbouwen en nieuwe ruimte creeren voor nieuwe leden van de woongemeenschap.

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion
Een nieuw plan betekent helaas ook: nieuwe kosten, mede omdat subsidies gekoppeld waren aan ons plan met de werkhuizen. Om onze woongemeenschap te verdubbelen en de verduurzaming van het klooster te voltooien is er de komende jaren veel geld nodig. We vragen fondsen en andere grote sponsoren om een bijdrage, maar hebben ook dringend uw steun nodig.

Hoe trekken we als Vrienden samen op?
Vanuit Klooster Nieuw Sion zijn we voornemens om jaarlijks een Vriendendag te organiseren. We nodigen onze groep Vrienden uit op het klooster en nemen u mee in de actuele ontwikkelingen. We maken er een gezellig en informatief moment van. Deze informatie komt vanzelf uw kant op als u bent aangemeld als vriend.

Welkomstcadeautje
Wordt u vriend van Klooster Nieuw Sion? Dan trakteren wij u op een welkomstdrankje in onze koffieschenkerij. Leuk om u daar te ontmoeten! Wilt u Vriend worden van Klooster Nieuw Sion
en ons steunen met een jaarlijkse bijdrage van €50,-? U levert met deze gift van nog geen 5 euro per maand een grote bijdrage aan de toekomst van Klooster Nieuw Sion. Het is ook mogelijk jaarlijks meer te geven, u kunt dit aangeven bij uw registratie.

Aanmelden als Vriend
U kunt zich aanmelden via onze website. Giften aan Nieuw Sion zijn aftrekbaar, vanwege de ANBI-status van Nieuw Sion.

Geef een reactie op dit artikel