Het gaat weer beter met Dries en Hans

-NIJMEGEN- Twee politici voor het leven, maar met pensioen en beide in hetzelfde jaar getroffen door een hersenaandoening. Wiegel kreeg in augustus een herseninfarct en van Agt kreeg dit voorjaar een zware hersenbloeding.

Zij zijn weer thuis na een maandenlange revalidatie. Wiegel werd na zijn ziekenhuisopname naar een verpleeghuis in het Friese Beetsterzwaag gebracht, waar hij aan zijn revalidatie begon. “Ik heb geluk gehad” zei Wiegel tegen de Telegraaf. Een paar weken geleden voelde zich Wiegel zo fit, dat hij aangaf weer naar huis te willen en zo geschiedde. Zijn eerste uitje heeft Wiegel ook al weer gemaakt en wel richting Nijmegen, naar zijn politieke kameraad Meester A.A.M. (Dries) van Agt, die eveneens thuis is en herstellende van een zware hersenbloeding.

Lichamelijk heeft van Agt een forse klap gehad. Hij kampte met uitvalverschijnselen in de linkerhelft van zijn lichaam. De in Nijmegen woonachtige Van Agt werd onwel tijdens een bijeenkomst in Den Haag. Hij sprak daar bij de Al-Nakba-herdenking in het gebouw van de Palestijnse Missie, de Palestijnse vertegenwoordiging in ons land.  ,,In het begin van zijn speech ging het mis en is hij met een ambulance afgevoerd, waarna hij twee dagen op de intensive care heeft gelegen”, vertelt de dochter van Van Agt.

De familie en Hans Wiegel delen mee dat het weer de goede kant op gaat met Dries van Agt. Van Agt werkt ook al weer, o.a. voor de de door hem opgerichte organisatie Rightsforum, die de zaak van de Palestijnen behartigt. Van Agt deelt nog het volgende mede:

Dierbaren,

Op woensdag 15 mei, Nakba-dag voor de Palestijnen, was ik als gast aanwezig op een receptie van de Palestijnse Vertegenwoordiging in Nederland. Net begonnen aan een toespraak die ik even stevig als bewogen wilde doen zijn, werd ik overvallen door een hersenbloeding. Van het spreekgestoelte kwam ik terecht in een ambulance en vandaar in ziekhuizen in Den Haag, Nijmegen en – tot op heden – Groesbeek. Hier hoop ik mijzelf te hervinden.

Het bericht van mijn collaps heeft heel veel reacties opgeroepen. Veel brieven en kaarten vooral en bloemen bovendien, van mensen die ik als vrienden kende en tal van anderen, die zich als zodanig aandienden. Veel prachtige brieven, verrassend naar herkomst of inhoud. Bijzonder weldadig vond ik het dat in veel reacties verontwaardiging doorklonk en medeleven met het ernstige onrecht dat de Palestijnen blijft aangedaan.

Dank, dierbaren, handenvol dank. We gaan door met de nobele strijd om recht.

Vrede zij u,

Dries van Agt

 

 

Bron: Telegraaf/ADN/Fam v Agt Foto: Publiek domein

Geef een reactie op dit artikel