Hugo de Jonge spreekt duidelijke taal over ‘Christenwappies’

‘Als gelovige moet je de ander juist beschermen’

Vrijdag 15 oktober 2021 07:02 – Bron: Redactie kerk/Family7 – Beeld: publiek domein
  -‘s-Gravenhage/Apeldoorn- Demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge was gisteren te gast in het actualiteitenprogramma ‘Uitgelicht!’ van Family7. De Jonge reageerde onder andere op de uitspraken van dominee Paul Visser.

Visser sprak zich afgelopen zondag in een preek uit over de maatregelen van de regering om de coronacrisis in te dammen. Visser stelde dat mensen zich door de coronapas uitgesloten konden voelen. “Al je vrijheid kwijt en overgeleverd aan een systeem dat moet zorgen voor jouw geluk. En je dus ook doodongelukkig kan maken als je niet meer past binnen het systeem. Dan gaat jouw stekker eruit en word je uitgeplugd. En dan?”

Dat je op zo’n manier naar de overheid kijkt, naar een minister kijkt. Ik denk dat je op deze manier het geloof onrecht doet.

Daarnaast sprak Visser over het merkteken uit Openbaring 13. “Wie niet meedoet, valt buiten de boot. Dan krijg je een merkteken, op je hand en je hoofd, aangebracht door de antichrist.”  Minister De Jonge reageert fel op deze uitspraak van dominee Visser. “Wat is dan dat teken van het beest? Het is toch raar om op deze manier over de Bijbel te spreken? Ik ben gelovig en lid van een kerk in Rotterdam. Als gelovige moet je er zijn voor een ander en een ander beschermen. Dat is een opdracht van God. En dat is ook mijn taak als minister. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat medegelovigen hierover spreken in termen van de eindtijd. Dat je op zo’n manier naar de overheid kijkt, naar een minister kijkt. Ik denk dat je op deze manier het geloof onrecht doet.”

Zie onder in video 1 het interview met de Minister en in video 2 de preek van Ds. Visser:

 

Geef een reactie op dit artikel