Internetten oorzaak van bijna 5% van alle echtscheidingen

Miljoenen pornosites, virtuele affaires, chatruimtes, gokken zijn eerder al genoemd als bewezen redenen van echtscheidingen. Daaraan mag echter ook online gaming worden toegevoegd. Dat blijkt uit cijfers van het Britse bedrijf Divorce Online, dat bij echtscheidingen consult aanbiedt. De onderneming heeft sinds begin dit jaar 4.665 dossiers voor echtscheidingen binnen gekregen.

Een vermelding naar het populaire online game Fortnite

“Er moest sinds kort in de aanvragen tot hulp een duidelijke toename van verwijzingen naar Fortnite worden opgetekend, maar liefst 200 maal” aldus woordvoerders van Divorce Online. “Berekend werd dat bij ongeveer 5 procent van de echtscheidingen geklaagd wordt dat de partner onaanvaardbaar veel tijd aan dit wereldvreemde spel Fortnite besteedt.”

Wereldhandelsorganisatie

Fortnite werd vorig jaar gelanceerd en heeft inmiddels al 125 miljoen spelers. Maandelijks zijn ongeveer 40 miljoen spelers actief. Het game heeft voor ontwikkelaar Epic Games dat al meer dan een miljard aan inkomsten wist binnen te harken.

“Verslavingen aan drugs, alcohol en gokken zijn al langer redenen om een relatie af te breken, maar de doorbraak van de digitale revolutie heeft nieuwe verslavingen geïntroduceerd,” aldus nog Divorce Online.

Ook de World Health Organization heeft in juni van dit jaar gameverslaving als een zeer ernstig mentaal gezondheidsprobleem erkend. Daarbij werd gewag gemaakt van een verlies aan controle over het eigen spelgedrag, waardoor spelers het spel boven hun eigen leven of relatie stellen.

Belangstelling

Volgens een aantal studies zou ongeveer één derde van de spelers van Fortnite wekelijks tot wel 10 uur aan het spel besteden. Meer dan 38 procent der ondervraagden maakt echter gewag van meer dan elf uur per week. Een eerder onderzoek van de Brigham Young University toonde dat bij 72 procent van de stellen met een gamende partner wordt geklaagd over een negatieve invloed op de relatie. Fortnite werd eerder ook al in verband gebracht met extreem vermoeide studenten en gewelddadig gedrag bij jonge kinderen.

In de Britse krant The Independent wordt echter opgemerkt dat het oneerlijk is om alle schuld in de schuld van Fortnite te schuiven. Aangevoerd wordt dat ook andere games bij sommige spelers tot een verslaving leiden en wordt nu Fortnite speciaal geviseerd omdat het game momenteel al in het middelpunt van het nieuws staat. Een dringende oproep gaat uit naar het lager en middelbaar onderwijs, om kinderen van zeer jongs af aan te wijzen op de gevaren.

Bron: ADN Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel