Inzamelingsactie voor de kloostertuin in Sint Agatha

De historische tuin van Klooster Sint Agatha is een klein paradijs, dat jaarlijks zo’n 15.000 wandelaars trekt. Door de afname van menskracht in het klooster is in de tuin een onderhoudsachterstand ontstaan.

Een nieuwe ploeg vrijwilligers wil ervoor zorgen dat de mooie tuin zodra het klooster 650 jaar bestaat (in 2021!) weer piekfijn op orde is. Omdat het niet alleen het klooster oud is, maar ook het meest tuingereedschap ‘antiek’ genoemd kan worden, zet de tuinploeg een actie op touw voor betere voorzieningen. Er zijn eigentijdse materialen nodig om te kunnen maaien, snoeien, vervoeren, hakselen, harken enz.

Actie
Het klooster mag meedoen aan een subsidieregeling voor groenprojecten in de provincie Noord-Brabant. Als het lukt om binnen 2 maanden 5.000 euro bijeen te brengen, verdubbelt de provincie Noord-Brabant dit resultaat. De inspanningen van de tuinploeg hebben ertoe geleid dat de helft van het benodigde bedrag al opgehaald is. Als iedereen die de kloostertuin wel eens bezoekt een kleine bijdrage doet, komt het ook met de tweede helft voor elkaar. De bijdrage kan worden gedoneerd via de website www.crowdfundingvoordenatuur.nl (zoek op ‘Agatha’). Donateurs zijn van harte welkom om met eigen ogen de vooruitgang in de tuin te komen bekijken, en te genieten van de rust en schoonheid van deze plek.

Bron: Agatha Foto: Agatha

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*