Kinderpardon nog lang geen gelopen race

Valse politiek over de rug van kinderen

Den-Haag Met veel tromgeroffel melden de media, met de NOS voorop, op dinsdagavond dat er een accoord is over het kinderpardon. In ruil voor zeer twijfelachtige toezeggingen zou de VVD overstag zijn gegaan.

Vandaag zijn  de debatten, die zullen allereerst moeten worden gevoerd. De messen zijn geslepen bij met name PVV en FvD. Aanpassingen kunnen nog gemaakt worden in het voorstel voor een nieuw kinderpardon, maar de truc van het CDA om de VVD een dolksteek toe te brengen werkt nu averechts. De toezegging om de discretionaire bevoegdheid af te schaffen en in één gang ook het kinderpardon an sich is een verslechtering voor asielkinderen dat er niet om liegt.

En dan is het nog maar de vraag welke kinderen krijgen een pardon en gaat de IND, zoals gebruikelijk, na de toekenning in hoger beroep? Het is zeer denkbeeldig dat straks honderden kinderen een ‘pardon’gaan krijgen, maar hun ouders niet, dat gaat lange procedures geven. Nog dramatischer is de situatie voor de kinderen die een status krijgen maar in hoger beroep alsnog worden afgewezen.

Kortom prijs de dag niet voor de avond is gevallen. Nu eerst de debatten. (MB)

Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel