MariaBode vraagt om Uw hulp

Vrijdag 9 april 2021-11:00- Bron: Redactie kerk -Foto: Publiek domein
 -Emmen- MariaBode gaat deze maand het 4e jaar van haar bestaan in. Wij mogen in grote dankbaarheid terugblikken op de afgelopen jaren, waarin wij alleen maar groei kenden. De kerkgang mag dan zijn afgenomen in Nederland en Belgiè, maar de belangstelling voor het Katholicisme leeft volop.

Dit jaar willen wij graag Uw steun vragen voor Katholieke projecten in binnen -en buitenland. De oproepen daarvoor komt U tegen op de site en in de social-media push-berichten. Wij willen deze acties van harte bij U aanbevelen.

Armenië

Vandaag starten wij met de eerste actie. Wij willen Katholieken in Armenië steunen. Het land is straatarm en lijdt zwaar onder corona. Diverse Katholieke Armenen die door de IND Nederland uit zijn gezet (Nederland beschouwt Armenië nog steeds als een veilig land, tot verontwaardiging van de VN), willen nu Armenen, waaronder vele ouderen helpen. Hierbij moet U denken aan vervoer naar ziekenhuis of kerk, kopen van medicijnen (voor gepensioneerden in Armenië onbetaalbaar) en het opbouwen van de parochies aldaar.

MariaBode correspondent Narek Khatchyan doet verslag ter plaatse van de actie. (Fotorechten MariaBode)

Omdat wij alleen aandacht willen vragen voor projecten waar de hulp 1 op 1 goed terecht komt, zal onze eigen correspondent ter plaatse, de heer Khatchyan, regelmatig verslag uitbrengen via MariaBode. Op dit moment is in de Armeense parochies corona het grote probleem. De vaccinatie met het Russische Spoetnik is een groot succes, het is zelfs goedkoop te krijgen, maar alleen betaalbaar voor Armenen met een goed salaris en dat zijn er weinig. Ouden-van-dagen met een staatspensioen van omgerekend 27 euro per maand hebben het nakijken. Met slechts 3.500 Euro kunnen wij een hele hoop mensen helpen. Mensen die verstoken zijn van medische hulp, Armenië kent geen zorgverzekering zoals wij dat hebben.

Actiepagina

Klik op onderstaande button en U komt op de actiepagina van het onafhankelijke Whydonate waar U een donatie kunt doen. Het gaat niet om een groot bedrag, alle kleine beetjes helpen. Help de parochianen in Armenië. Dank voor Uw belangstelling, moge God U rijkelijk belonen. Wij starten vrijdag 9 april om 11.00 uur!

Klik hier om naar de actiepagina te gaan

Geef een reactie op dit artikel