Medische ingreep Kardinaal Eijk

-UTRECHT- Kardinaal Wim Eijk, Aartsbisschop van Utrecht, heeft begin dit jaar in Duitsland een nabehandeling ondergaan in verband met de aangezichtspijn waaraan hij leed. De ingreep was dusdanig dat hij in de maanden januari en februari vaker niet dan wel aanwezig kon zijn het Aartsbisdom. Kardinaal Eijk heeft daarover vandaag een brief gestuurd aan de leden van de Pastorale teams en de Parochiebesturen.

De aangezichtspijn waaraan Kardinaal Eijk leed, was het gevolg van het hersenstaminfarct waardoor hij in 2001 werd getroffen. De behandeling vond destijds, deels, plaats in het Duitse Lingen, vlak over de grens bij het Nederlandse Emmen.

In zijn brief schrijft hij: “Over deze aangezichtspijn heb ik naar buiten toe nooit mededelingen gedaan, omdat ik wilde voorkomen dat mensen me daarom zouden ontzien en ervoor zouden terugschrikken om een beroep op me te doen. Bovendien wilde ik geen medelijden wekken en niet anderen lastig vallen met mijn gezondheidsproblemen.”

Kardinaal Eijk is blij dat de behandeling die hij heeft ondergaan een gunstig resultaat heeft: “U zult begrijpen dat dit voor mij een grote verademing is, nadat ik negentien jaar lang constant aangezichtspijn heb gehad. In de afgelopen decennia heb ik persoonlijk de ervaring opgedaan wat het betekent om jarenlang pijn te hebben. Daarbij heb ik grote kracht geput uit de vereniging met het lijden van Jezus, vooral in de viering van de Eucharistie.”

In Katholiek Nederland en Vlaanderen is met blijdschap op het bericht gereageerd, een felicitatie in de vorm van een schenking, zie onderstaande button, is meer dan een kadotip.

Geef een reactie op dit artikel