Meer zitplaatsen Passiespelen Tegelen

Zaterdag 31 juli 2021 08:30 – Bron: Redactie kerk- Beeld: YT
 -Tegelen- Door een herberekening van de coronaregels kunnen bij de Passiespelen in Tegelen toch meer bezoekers naar binnen. Op basis van die herberekening kunnen er per voorstelling 125 mensen extra naar binnen, maakte de organisatie vrijdagmiddag bekend.
“Dat is een uitbreiding van de capaciteit met ruim 125 plaatsen: van 580 naar iets meer dan 700, exclusief rolstoelplaatsen”, laat een woordvoerder vrijdag weten.

“Een welkome uitbreiding, vooral voor de zondagmatinees”, aldus de organisatie. “De druk op de kaartverkoop neemt toe en de zondagmatinees zijn nagenoeg uitverkocht.” Tot en met DV 5 september zijn er nog twintig voorstellingen.

Capaciteit

In de oude berekening was de capaciteit gebaseerd op basis van gemiddeld twee personen per ‘coronaveilige’ groep”, zegt een woordvoerder. In de praktijk blijkt die berekening te voorzichtig te zijn geweest. Daarnaast blijkt het benodigde aantal rolstoelplaatsen beduidend lager dan voorzien. Vanuit die kennis is een herberekening gemaakt. Daarom wordt het aantal zitplaatsen met ingang van 7 augustus uitgebreid. “Coronaproof uiteraard en met inachtneming van alle regels”, benadrukt de woordvoerder.

Geef een reactie op dit artikel

%d bloggers liken dit: