Mgr. Maurice Plevoets overleden

-GENK-Mgr. Maurice Plevoets, Priester en meer dan zestig jaar Missionaris in Congo is donderdag 23 januari overleden in het Ziekenhuis Oost LImburg te Genk.

Mgr. Plevoets was als Priester verbonden aan het Bisdom Hasselt, en meer dan zestig jaar als Fidei Donum Priester in het Afrikaanse Kinshasa. In 1926 te Genk zag hij het levenslicht, werd in 1950 tot Priester gewijd in Luik, waarna hij als doctor in de wijsbegeerte en letteren afstudeerde.

Meer dan zestig jaar lang was hij de figuurlijke vader van vele Congolese studenten aan de universiteit in Kinshasa.

 

Zijn loopbaan begon aan de universiteit van Leuven. Daarna besloot de Bisschop dat hij een schone taak moest krijgen als Fidei Donum Priester in Afrika, hier was hij mede-oprichter van de Lovanium Universiteit in Kinshasa. De Paus gedacht hem ook door hem  in 2003 tot ere-prelaat te benoemen.

De plechtige uitvaartmis, met Mgr. Hoogmartens als hoofdcelebrant, zal op DV 1 februari om 11.30 uur gehouden worden in de Sint Martinuskerk te Genk. Het lichaam van Mgr. Plevoets zal daarna worden bijgezet in Kinshasa, alwaar hij meer dan zestig jaar voor God en zijn Kerk, zijn krachten mocht geven.

Foto: EMB

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*