Ministers: “Ga niet van België naar Nederland en omgekeerd”

Grensverkeer zo veel mogelijk vermijden

Vrijdag 16 oktober 12:31 (VRT/ADN)
-‘s-Gravenhage/Brussel- Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden roepen wegens de snel stijgende Coronabesmettingen op om enkel noodzakelijke verplaatsingen te maken tussen België en Nederland. De grenzen blijven wel open.
“Het beperken van de sociale contacten, ook internationaal, is van levensbelang in de strijd tegen het virus”, meld en beide ministeries aan de pers.

Hoewel de grens met België niet dicht gaat, roepen ministers Grapperhaus en Verlinden wel op om niet-noodzakelijke verplaatsingen naar Nederland en België uit te stellen.

“Het virus houdt geen rekening met landsgrenzen, dus moeten wij het wel doen,” aldus Verlinden. “De grens oversteken voor een café- of restaurantbezoek of om een dagje te gaan winkelen of goedkoop te tanken versterkt de verdere verspreiding van het virus aan beide kanten van de grens. Als wij ons nu niet aan de maatregelen houden, zullen wij straks alle sociale contacten een halt moeten toeroepen. En dat wil niemand.”

Mensen die toch afreizen naar Nederland of België moeten niet alleen tijdens hun bezoek, maar ook na hun terugkeer de voorzorgsmaatregelen van het land respecteren.

Geef een reactie op dit artikel