Mohamed populairste voornaam bij jongens in 2017

Het weekblad Elsevier en Forum voor Democratie onderzochten bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) welke jongens en meisjesnamen het afgelopen jaar ‘trendy’waren. Opvallend bij de jongens is de naam Noah die op de tweede plaats komt van meest gekozen jongensnamen. De naam die op 1 staat is echter Mohammed en de afgeleiden daarvan.

Bijbelse namen zijn zogenaamd in trek in Nederland: in 2017 kregen jongens 635 keer de naam Noah.  Mohammed (221x), Mohamed (211x), Muhammed (110x), Mohammad (51x) en Muhammad (43x) is al jaren de populairste naam van Nederland. Alleen tezamen kwamen er afgelopen jaar 636 kleine Mootjes bij, precies eentje meer dan Noah.

Dan nog een ding. Uit privacyoverwegingen laat de SVB alleen nog babynamen zien die 25x of meer gekozen zijn, zodat de focus minder op opvallende namen ligt. Wat een hypocriet gedoe. Jarenlang hits pakken omdat iedereen moest lachen om Hollandsche pareltjes als Lourshavendel, Rayviënshellinne, Daiyalyshandra en Receptayyip. Is dat nu ineens privacy en blijft over een vervelende lijst vol Jace (204x) en Storm (45x). Modern levende medemensen in Amsterdam e.o. opgelet: Storm is een zeer stevige wind. Geen kind. Doen we het nu toch gewoon weer met Jan en Johanna uit Zeeland. En Nikodem (25x). En Fender (35x). En Bentley (39x).

Bron: FvD/SVB Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*