Nederland ‘kookt’ na uitspraak rechter Blokkeerfriezen

Volkswoede kent geen grenzen, heel het land doneert aan Blokkerfriezen

Volksheld en activiste Jenny Douwes en de ’blokkeerfriezen’ kregen tot zaterdamiddag via internet al meer dan 70.000 euro toegezegd. Het geld stroomt sinds de ‘rechterlijke uitspraak’ binnen en wel met ‘bakken’tegelijk, het lijkt wel of het ganse land massaal doneert om het hoger beroep te betalen. Douwes kreeg 240 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk voor de pro-Zwarte Pietactie. Ook de 33 dappere Friezen die 18 november vorig jaar de snelweg A7 blokkeerden, kregen ongekend hoge straffen. Dat dit wel moest leiden tot een volkswoede zat er dik in en dat blijk, nu het land massaal reageert en doneert.

Bij de vorige crowdfundingactie kwam in recordtijd geld binnen voor de rechtzaak en werd gemiddeld 8 euro gedoneerd nu gaat het in een moordend tempo en wordt gemiddeld 20 euro gegeven. Het Nederlandse volk ‘kookt’

De ‘rechter’ had geen enkele piëteit met de Friese mannen en vrouwen die zorgden dat er geen ongeregeldheden zouden uitbreken met tuigclub Kick Out Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas vorig jaar in Dokkum.

De blokkeerders zien zichzelf als slachtoffer van een ’politiek proces’. In hun ogen krijgen misdadigers die zich schuldig hebben gemaakt aan veel zwaardere vergrijpen, lichtere straffen.

Onderneemster Jenny Douwes, die wordt gezien als de aanstichter van de blokkade tegen enkele bussen met anti-Zwarte Piet activisten uit de Randstad, reageert verbouwereerd. ,,De belangrijkste eisen van het Openbaar Ministerie, zoals het gebruik van geweld, zijn nota bene van tafel geveegd.” De verhuurster van hoogwerkers uit Drachten kreeg zelf 240 uur taakstraf opgelegd en een maand voorwaardelijk voor ‘opruiing’. Tegen haar was 240 uur en drie maanden geëist. Douwes’ broer Mark, met andere familieleden aanwezig in de rechtszaal, is boos. ,,Ik geloof meer in Sinterklaas dan in de rechtbank”, fulmineert hij. Voor Jenny Douwes komen, wanneer zij in hoger beroep opnieuw gestraft wordt, ook nog andere problemen om de hoek. Zo wordt steeds vaker na een veroordeling de bankrekening van een veroordeelde ingetrokken door de huisbankier en komt zij bij alle banken op een zwarte lijst, hetgeen de teloorgang voor haar bedrijf zou betekenen, omdat een ondernemer eenvoudig weg niet zonder bankrekening kan.

In de aanloop naar het hoger beroep hebben overal in het land actiegroepen van zich doen spreken. Het belooft een ‘heet’ najaar te worden waarin ieder jaar de acties rond Zwarte Piet heftiger worden totdat er echt slachtoffers gaan vallen, het lijkt onontkoombaar. De Randstedelijke anti-zwarte Piet beweging heeft aangekondigd in 18 steden te zullen demonstreren. Of dat verstandig is valt te betwijfelen. Justitie en politie doen er goed aan zich hier op voor te bereiden en hulp te zoeken bij de AIVD. Het volk ‘kookt’.

De website www.strafpiet.nl is in het leven geroepen voor donaties.

Bron: DeRechtspraak/ADN/Omrop Fryslân Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*