Nederlander heeft steeds meer lak aan (Corona)regels

-‘s-GRAVENHAGE- (ADN) Steeds meer Nederlanders houden zich niet meer aan de 1,5 meter regel, zeker als het om een bezoek aan een winkel gaat. Ook andere Corona-maatregelen worden meer-en-meer genegeerd.

Dat blijkt uit een enquete welke werd gehouden door vakbond FNV onder winkelpersoneel.

Vrijwel alle ondervraagden zeggen dat klanten geen afstand houden, steeds vaker weigeren een mandje of winkelkar gebruiken. Agressie van klanten komt met-de-dag vaker voor en begint een gevaar voor het over het algemeen slecht betaalde winkelpersoneel te worden (gemiddeld uurloon in winkels 9,80 Euro bruto per uur).

Winkeliers hebben de wettelijke plicht een veilige werkplek te garanderen, maar omdat de controle daarop vaak ontbreekt evenals het geld om er in te investeren, valt er nog veel te verbeteren.

Mondkapje verplichten

In tegenstelling tot Duitsland kent ons land geen verplichting om bij het betreden van een winkel een mondkapje te dragen. Wellicht moet het kabinet daarop terugkomen. In Duitsland houdt men zich strikt aan deze regel. Mogelijk is dat ook een van de redenen dat Duitsland nauwelijks meer Coronadoden heeft dan ons land, terwijl onze Oosterbuur vijf keer meer inwoners heeft.

Geef een reactie op dit artikel