Nog geen uitzetstop, noch uitsluitsel over beter Kinderpardon

  De regeringspartijen zijn het nog niet eens over een soepeler Kinderpardon. Ook is er nog geen akkoord over een tijdelijke uitzetstop voor uitgeprocedeerde kinderen.

De VVD houdt vooralsnog vast aan de manier waarop het Kinderpardon nu uitgevoerd wordt, ondanks het feit dat 3 van de 4 regeringspartijen (CDA, D66 en ChristenUnie) nu een betere uitvoering van het Pardon willen. Ook is er nu een ruime Kamermeerderheid vóór: PvdA, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en DENK pleiten al langer voor een soepeler Kinderpardon.

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer bleek dinsdag dat de coalitie er nog niet uit is hoe het nu verder moet. D66, CU en de oppositie spraken zich de afgelopen dagen uit voor een tijdelijke stop op uitzettingen van de kinderen om wie het gaat. Het CDA zei dinsdag ook dat er gekeken moet worden naar zo’n stop. De partijen praten donderdag verder.

Naar verwachting zal de oppositie een debat aanvragen over de kwestie. PvdA-partijleider Lodewijk Asscher kondigde afgelopen weekend al aan dat hij een Kameruitspraak zal vragen “zodat de kinderen om wie het gaat zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over hun toekomst”.

Ondertussen is begin deze week een Armeens gezin met 3 in Nederland geboren kinderen uitgezet. Eén van de kinderen is een kwetsbaar meisje dat bovendien nog steeds medische hulp nodig heeft nadat ze in 2016 op het terrein van het AZC is aangereden door een vrachtwagen.

Bron: Inlia Foto: Pixabay

 

Geef een reactie op dit artikel