Onbekende vrouw begraven. Alleen God kent haar naam.

  -TERNEUZEN- (ADN) De nog altijd anonieme vrouw, die op 22 juni doodgeschoten werd aangetroffen in een weiland aan de Nederlands-Belgische grens, in Westdorpe, is dinsdag begraven in Terneuzen in een anoniem graf. Het is niet gelukt haar identiteit nog voor de uitvaart te achterhalen, de familie, als die er al is, was dan ook niet aanwezig bij de uitvaart. De Nederlandse politie had anderhalve maand geleden nog een oproep gedaan via de media in Nederland en België om haar identiteit te achterhalen, maar zonder resultaat.

‘Wij gaan dinsdag een mevrouw begraven van wie helaas geen geliefde aanwezig is, alleen mensen die een zakelijke reden hebben. Wie is zij? En waarom is zij doodgeschoten? Dat zouden wij zo graag weten’, aldus officier van justitie Kim Weijers tegen het Algemeen Dagblad.

‘De zaak Botticelli’

‘De zaak Botticelli’. Die merkwaardige naam heeft de politie aan de zaak gegeven. Het slachtoffer geldt als ‘de vrouw’ of ‘zij’. Haar identiteit is immers niet achterhaald. En er is niemand die haar mist, of in ieder geval: niemand die dat heeft gemeld, aldus de politie

Bij het slachtoffer gaat het om een blanke vrouw van 50 – 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Zij is 1,65 tot 1,70 meter lang. Het naakte lichaam werd door een voorbijganger gevonden, bij het stoffelijk overschot lag ook een vuilniszak met Franse tekstopdruk. Op deze zak zijn door de politie DNA-sporen gevonden. Zij is vermoedelijk elders neergeschoten en in een weiland gelegd, net aan de Nederlands-Belgische grens. De vrouw was toen al enkele dagen dood volgens de lijkschouw. Gezien de verwondingen aan het lichaam van de vrouw gaat de politie uit van een misdrijf.

Het onderzoeksteam heeft een breed onderzoek opgezet in zowel Nederland als België. De politie laat weten alle hulp, hoe gering ook te kunnen gebruiken. Op politie.nl staat daarom in meerdere talen een oproep.

Er bestaat een mogelijkheid, in deze vacantieperiode, dat de vrouw zelf – of mogelijk de dader – aan haar familie of collega’s een reden heeft opgegeven waardoor zij nog steeds in haar omgeving niet gemist wordt, zoals een lange vacantie of werk in het buitenland.

Volgens het onderzoeksteam verzorgde de vrouw zichzelf goed. Dat blijkt onder meer uit de staat van haar gebit en nagels. ‘Vermoedelijk stond zij nog volop in het leven’, zo officier van justitie Kim Weijers. De politie deelt mee dat er inmiddels 170 tips zijn binnen gekomen, die allemaal moeten worden nagetrokken. Wie tips heeft omtrent deze vrouw, kan contact opnemen met de plaatselijke politie in Nederland en België.

Foto: nationale politie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*