Onderzoek: Klimaat en migratie voor burgers grootste probleem

-HAMBURG- (ARD) De Europeanen zien volgens een onderzoek van de Duitse publieke omroep ARD, migratie en klimaatverandering als de grootste problemen. Op de derde plaats komt de, voorspelde, economische crisis.

Ten aanzien van 2017 zijn de verhoudingen duidelijk gewijzigd. Bijna (31 procent) is van mening, dat de problemen in de vluchtelingen-, immigratie- en asielpolitie alsook de integratie met voorrang aangepakt dient te worden. Dat is 16 procent minder dan tijdens een onderzoek van 2017. Milieu en klimaatverandering komen op de tweede plaats (27 procent) met een plus van 18 procent ten opzichte van 2017.

Sociaal-politieke thema’s komen op de derde plaats. Hier maakt 15 procent der bevolking zich zorgen over scholing en de groei in sociale ongelijkheid.

Krimp van de bevolking en trek naar de steden maken vooral velen in Duitsland en Frankrijk grote zorgen. Op het platteland trekt de jeugd naar de steden, de ouderen blijven achter met steeds minder voorzieningen. Steeds meer zien de oplossing in een humaner en vriendelijker immigratiebeleid. In Nederland kon bijvoorbeeld de bevolking alleen maar groeien door de komst van migranten.

 

 

Geef een reactie op dit artikel