Ook Emmen gaat voor de Mis in het engels (UPDATE)

UPDATE onder artikel >

Dinsdag 02 augustus 2022 -06:25 – Bron: Parochie/Redactie kerk – Beeld: Publiek domein
 -Emmen- Steeds meer ‘nieuwe’ inwoners van ons land zijn de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig. Engels blijft wereldwijd de voertaal, voor migranten, studenten en natuurlijk de toeristen.

In steeds meer parochies wordt daar rekening mee gehouden en viert men periodiek een Eucharistieviering in de Engelse taal. Vanaf vandaag óók in Emmen. Elke dinsdagavond om 19.00 uur zal Pastoor Stiekema in de Pauluskerk, op de hoek Weerdingerstraat/Meerstraat (1 minuut van CS), voorgaan in de Mis.

U bent uiteraard meer dan welkom ! Mocht U de viering liever in het Nederlands bijwonen, ook dat kan. Elke donderdag, met om 18.30 uur de Stille aanbidding en om 19.00 uur de Eucharistieviering en uiteraard is er ieder weekend een viering, eveneens met Pastoor Stiekema.

Wees welkom vanavond  ! en zegt het voort !

UPDATE 3.8.2022e

De kop is er af, de eerste Eucharistieviering in Emmen in de Engelse taal, door Pastoor Stiekema, zit er op.  Ondanks vankantietijd en hoge temperaturen wist een aanzienlijk aantal kerkgangers van allerlei nationaliteiten en leeftijden de kerk te vinden.

Studenten waren er nog niet, maar die zijn nog op vakantie en zullen vanaf het nieuwe schooljaar, in september, het aantal kerkgangers zeker doen toenemen. Daarmee is na de eerste Mis aangetoond dat de invoering van een extra Mis, doordeweeks en in het Engels, een schot in de roos is.

Ook de pers liet zich niet onbetuigd. Van landelijk tot lokaal werd de achterban geïnformeerd.

Geef een reactie op dit artikel