Pastoor laat ‘Latcho Diewes-mis’ niet doorgaan in Mariahout

Koekie Wagner is boos. Was zijn Latcho Diewes-festival al niet welkom in Laarbeek, nou mag zijn stichting zondag ook geen afsluitende viering in de kerk van Mariahout houden.

Pastoor Jos Verbraeken van de Laarbeekse Eustachius-parochie heeft besloten om die viering niet door te laten gaan. Hij deed nadat hij van burgemeester Frank van der Meijden hoorde dat er voor de  bijbehorende processie geen vergunning is afgegeven.

Enkele weken terug werd bekend dat het Latcho Diewes-festival, na twee eerdere edities in Beek en Donk, niet door zou gaan in Laarbeek. Burgemeester Van der Meijden zag aanleiding om een Bibob-onderzoek te doen naar de organiserende stichting  na invallen op het kampje waar Koekie Wagner woont. Hij heeft de gemeente  daarna nooit de benodigde papieren overhandigd zodat die de vergunningaanvraag niet in behandeling kon nemen. Organisator Wagner van Latcho Diewes kan er geen begrip voor opbrengen. ,,Ik heb het zojuist gehoord en zit vol met boosheid”, zei hij gistermiddag. ,,Ik heb tegen de pastoor gezegd dat ik het het er niet bij laat zitten. We gaan dingen voorbereiden voor zondag zodat we toch naar de kerk kunnen gaan.” red

foto: Organisatie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*