Paus ‘Homostellen zijn geen gezinnen’

-ROME- Een gezin is iets dat enkel een man en vrouw kunnen vormen, aldus paus Franciscus. ‘Mensen spreken vandaag over allerhande vormen van gezinnen, maar het gezin naar het evenbeeld van God bestaat alleen uit man en vrouw’, zei de paus zaterdag.

Paus Franciscus laat homoseksuele stellen bewust weg uit zijn definitie van een gezin. Bovendien loofde hij vrouwen die hun vreemdgaande mannen vergeven. Veel vrouwen – en vaak ook mannen – kijken weg en wachten totdat hun partner weer trouw wordt, zei de paus op een forum van katholieke gezinnen. ‘Het is heiligheid, die uit liefde alles vergeeft.’

De paus, in wiens geboorteland Argentinië het parlement enkele dagen geleden voor een legalisering van abortus heeft gestemd, veroordeelde zwangerschapsonderbrekingen scherp. Abortussen van zwaar zieke foetussen vergeleek hij met het programma van de nazi’s. ‘De vorige eeuw was de hele wereld geschokt over wat de nazi’s gedaan hebben om de zuiverheid van hun ras te bewaren. Vandaag doen we hetzelfde, maar enkel met witte handschoenen aan.’ Kinderen moeten aanvaard worden zoals ze zijn, ook als ze ziek zijn, voegde hij eraan toe.

Ondanks de felle uitspraken is Franciscus over het algemeen liberaler dan zijn voorgangers. Hij heeft in het verleden de Kerk gehekeld zich te veel te concentreren op de abortus- en anticonceptiedebatten en gezegd dat het niet aan hem is om over homo’s te oordelen. In de leer van de katholieke Kerk over seksualiteit en gezinsplanning zijn er onder Franciscus geen hervormingen doorgevoerd.

Bron: Vaticaan Foto: Pixabay

Spannende Boeken Weken
Vakantie!

Geef een reactie op dit artikel