PERSCONFERENTIE: Radeloos kabinet blijft pappen-en-nathouden ondanks oprukken Britse mutant en 3e golf

 -‘s-Gravenhage- Ondanks alle angst voor de Britse mutant, lijkt het kabinet vandaag wat gas terug te nemen met de coronamaatregelen. Dat besluit volgt wel na pittige discussies onder deskundigen van het Uitbraak Management Team (OMT).

D.V maandag 8 februari mogen de scholen weer open, net als de kinderopvang. En niet-essentiële winkels zouden ‘in die week’ opengaan voor het ophalen van bestellingen, iets wat vele winkels al wekenlang doen. Ook de avondklok gaat er wellicht aan, mits de besmettingscijfers niet opnieuw stijgen. Tegelijk wil minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) niet ‘van versoepelingen spreken’. ,,Het gaat nog helemaal niet goed.” De Jonge stelt dat er ‘nog altijd de dreiging van een derde golf is.’

Diverse OMT-leden heeft aangegeven dat ‘zij de risico’s op dit moment te groot achten om überhaupt over een versoepeling, zoals heropenen van de scholen, positief te adviseren’. Zij zijn voorstander van het continueren van strenge maatregelen. Voor premier Rutte kan dat geen kwaad, kiezersonderzoek wijst uit dat Ruttes VVD niet lijdt, maar soms zelfs stijgt in de peilingen als het kabinet hard ingrijpt. De steun voor de maatregelen steeg in januari wederom, naar 75 procent van alle Nederlanders, aldus I&O Research. Luister ook naar de onderstaande podcast ‘Politiek dichtbij’.

De persconferentie zal worden uitgezonden DV vanavond om 1900 uur va NPO1

 

Geef een reactie op dit artikel