Politie Den Helder zoekt ’begraafplaats-bloemendief’

-DEN HELDER- De politie van Den Helder heeft foto’s vrijgegeven van een man die er een gewoonte van maakt, de begraafplaats te bezoeken, maar met boze bedoelingen, namelijk het stelen van bloemen. De man stal meerdere malen tassen vol bloemen van de Rooms-Katholieke begraafplaats aan de Jan Verfailleweg in Den Helder.

Via Facebook zoekt de politie thans naar getuigen. Op de politiefoto’s (zie onder) is te zien dat de man over paden en graven loopt en de begraafplaats aanstonds verlaat met twee tassen vol bloemen.

De eerste diefstal vond plaats op 6 mei. Wellicht omdat bloemen nu eenmaal verwelken, kwam hij op 11 juli weer terug en nam hij wederom twee tassen met bloemen mee. De politie meldt dat hij nota bene een paar minuten later terugkwam om dit te herhalen.

Man is zestiger met baard in oude mercedes

De politie is nu op zoek naar de man, die als volgt wordt omschreven: ’Een man van tussen de zestig en zeventig jaar. Wit grijs haar, een baard. Opvallend bolle buik.’ Volgens de politie rijdt de dader ’zeer vermoedelijk in een donkerkleurige Mercedes, ouder model (jaren 90)’.

Mochten er bloemen van het graf van een naaste gestolen zijn, verzoekt de politie om aangifte te doen.

Tips kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844.

Geef een reactie op dit artikel