Protestantse kerk Velp schaft Kruiswegstaties aan

De protestantse kerken, voorop de PKN, wordt steeds Roomscher. Nu heeft de kerkenraad van de protestantse gemeente te Velp besloten 14 staties te laten maken om óók, nét als de Roomschen, over een Kruiswegstatie te beschikken.

In de Stille week, de week voor Pasen, hangt in de Grote Kerk in Velp, een Kruisweg die in de afgelopen weken is geschilderd. Onder leiding van de Doesburgse kunstenaar André Bikker is door mensen van binnen en buiten de protestantse gemeente Velp aan deze kruisweg gewerkt.

De Kruisweg is de verbeelding van het lijden van Jezus Christus in veertien staties. De inhoud van de staties is bepaald door de Bijbelverhalen en verhalen die daaromheen zijn ontstaan.

Elke deelnemer koos een statie die hem of haar aansprak en heeft daar een eigen verbeelding en tekst bij gemaakt. Zo ontstond een unieke Kruisweg.

Van Palmpasen tot en met Pasen hangt de Kruisweg in de kerk en is voor en na de diensten in alle rust te bezichtigen.

In de Stille week zijn de vespers op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart rond deze Kruisweg opgebouwd. Deze vespers worden gehouden in de Grote Kerk en beginnen steeds om 19.00 uur.

Bron: KN Velp/foto: PKN Velp

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*