Raakt Nijmeegse 4-daagse uit de gratie?

Zaterdag 30 april 2022 – 06:07 – Bron: Redactie binnenland/Omroep GLD – Beeld: Publiek domein
  -Nijmegen- Het is de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse voor het eerst in jaren niet gelukt om alle deelnemerskaarten te slijten.

Dit jaar doen ruim 44.000 wandelaars mee, terwijl er plaats is voor 49.000. Dat er minder mensen zijn die zich hebben aangemeld, is opmerkelijk omdat er voor de coronapandemie vaak geloot moest worden om mee te mogen lopen. Tijdens de inschrijfperiode merkte de organisatie al dat er minder animo voor het evenement was, zo meldt omroep GLD.

Een oude traditie lijkt langzaam weg te sterven.

Om die reden werd een tweede inschrijftermijn ingevoerd. De 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is van 19 tot en met 22 juli. Het is de eerste keer sinds 2019 dat het evenement gelopen wordt.

Ook in de rest van het land heeft een herstart van de 4-daagse loopevenementen plaats gevonden. Van veel organisatoren, met name in de randstad, komen reacties dat het ook al voor de corona terugliep. De oorzaak moet volgens diverse organisatoren worden gezocht in de vergrijzing, waardoor steeds meer oudere lopers afhaken. Ook is er steeds minder animo bij de jonge aanwas. Die bezoekt liever een dansevenement dan vier dagen kamperen en wandelen. Een oude traditie lijkt langzaam weg te sterven.

Geef een reactie op dit artikel