Red een Katholiek voor uitzetting. Doe ook mee !

Afghaanse migratieminister vraagt Nederland uitzettingen te stoppen: ‘Land niet veilig’

-‘s-GRAVENHAGE/EMMEN- De Nederlandse overheid heeft een uiterst slechte reputatie, internationaal, wanneer het gaat om behandeling van asielzoekers. Opvallend is het grote aantal bekeerlingen, bij wie aantoonbaar een bekering van Islam naar Christendom heeft plaats gevonden, die toch terug gezonden worden naar het land van herkomst. Ondanks hevig protest van NGO’s en hulporganisaties. Zie ook Nieuwsuur reportage hier.

Jamshid samen met de Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout

Nu heeft ook de Raad van State het advies gegeven geen vluchtelingen uit Afghanistan terug te zenden. Het land is door oorlogsomstandigheden levensgevaarlijk. De aanwezigheid van IS en Taliban maken het dagelijks leven ondragelijk en voor Christenen zelfs onmogelijk. Ondanks de uitspraak van de Raad van State stuurt Nederland rücksichtslos mensen terug. Lees HIER meer info vanuit de Kerkelijke organisatie INLIA

Eén van hen is de 24-jarige Jamshid (achternaam bij redactie bekend). Jamshid is naar Nederland gevlucht omdat zijn leven als Christen in Afghanistan in groot gevaar was en is. Islamitische familieleden en regionale Taliban-strijders wilden en willen hem vermoorden vanwege zijn bekering.

In Nederland heeft hij 4 jaar geprocedeerd. Afwijzing op afwijzing, terwijl de bewijzen van zijn bekering er meervoudig zijn alsook de doodsbedreigingen per app en sms vanuit Afghanistan. Maar de IND blijft in haar wonderlijke manier van werken steeds weer en steeds vaker Christenen terug sturen, met rampzalige gevolgen van dien. Dit in tegenstelling tot andere EU-landen. Een leeftijd- en landgenoot van Jamshid, kreeg na 3 procedures wel een verblijfsvergunning, hetgeen de willekeur van de IND aantoont.

Jamshid kan, letterlijk, gered worden door middel van een nieuw maar duur proces via goede advocaten, daarvoor willen wij van MariaBode en de Vereeniging Religieuze Werken Uw hulp inroepen, door U te vragen om Uw gebed en steun. Om een proces op te kunnen starten zijn gespecialiseerde advocaten nodig en moeten kosten (IND) worden voldaan, totaal E 2.500,–. U leest het goed met 2.500 euro kunnen wij een mensenleven redden!

Doe ook mee met een donatie!  Stort een bijdrage op rekeningnummer: NL91TRIO.0254.7858.75 tnv Vereeniging Religieuze Werken te Emmen o.v.v. Actie Jamshid.

Terugkeer is geen optie. Iedere NGO en hulporganisatie in binnen- en buitenland waarschuwt voor terugzending bekeerlingen. Nederlandse overheid stop dit beleid !

Via MariaBode.nl houden wij U op de hoogte van het verloop van de procedure en rechtszaak.

Vrijdag 19 juli moet Jamshid zich melden bij de Afghaanse ambassade om samen met een medewerker van de Dienst Terugkeer en Vertrek zijn nationaliteit te bevestigen. De tijd dringt dus. Doe ook mee en red een Katholiek, red een mens!

Foto Kop: Jamshid en Geert Wilders (MariaBode (c))

Foto artikel: Jamshid en Burgemeester Emmen (MariaBode (c))

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*