Rellen bij diverse Sinterklaas-intochten, ‘totale chaos in Rotterdam’

  GANS HET LAND – Update 15.30 uur – De Sinterklaasintochten verlopen in het overgrote deel van ons land, mede door de grote politie-inzet, rustig en kindvriendelijk, helaas zijn er ook in een flink aantal plaatsen in Nederland rellen en vechtpartijen.

In Rotterdam braken vechtpartijen uit en moest de politie met de wapenstok optreden, er werden  ’rake klappen uitgedeeld’, in en om Amsterdam werd het kinderfeest vergald door luidruchtig protesterende beroepsdemonstranten, veel huilende kinderen tot gevolg hebbend en ook in Leeuwarden, Eindhoven en Utrecht waren er opstootjes.

Totale chaos in Rotterdam

In Rotterdam gingen de anti-Pietactivisten uit de aangewezen demonstratievakken en was de sfeer grimmig. Er werd flink gescholden. De politie moest alle zeilen bijzetten om orde te handhaven. Getuigen spraken van ’totale chaos’. Er werden ook eieren uit auto’s gegooid.

„Er wordt flink gevochten”, vertelt ooggetuige Joey op de Erasmusbrug. „Het was over en weer. De anti-activisten weigerden in hun vak te blijven. Sterker nog, daar zijn ze niet eens geweest volgens mij. Vervolgens liepen ze door en clashten ze met Feyenoordsupporters. Daar zijn aardige klappen uitgedeeld.” Drie mensen zijn aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op het Catharinaplein in Eindhoven demonstranten voor en tegen Zwarte Piet uit elkaar gehaald. Demonstranten voor Zwarte Piet probeerden door de politieafzetting te breken om bij de demonstranten van ‘Kick Out Zwarte Piet’ te komen. De politie meldt dat er meerdere mensen zijn aangehouden onder meer omdat ze met eieren gooiden.

Onderstaand een reportage van Powned , met excuses voor het taalgebruik

Geef een reactie op dit artikel