Roze lobby belaagt S.G.P.-hoofdkantoor

 ROTTERDAM – Een oproep van diverse roze organisaties om vrijdagavond te komen protesteren bij het hoofdkantoor van de SGP, tegen de Nashville-verklaring, heeft weinig actievoerders op de been gebracht, ongeveer 100 actievoerders kwamen in de benen.

SGP-fractieleider Kees van der Staaij kwam onlangs onder vuur te liggen omdat hij de verklaring heeft ondertekend. Daarin worden homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen en wordt de suggestie gewekt dat mensen hiervan kunnen genezen.

De demonstratie had tot doel een tegengeluid te laten horen van de zijde van fundamentalisten uit de roze lobby. „Laat zien hoeveel liefde mensen aan elkaar kunnen geven en spreek je uit tegen haat en christenfundamentalisme”, zo meldt de organisatie op Facebook. De demonstranten hebben met krijt regenbogen op de stoep aangebracht.

De gemeente Rotterdam gaf een vergunning af voor de demonstratie. De SGP was door de gemeente op de hoogte gebracht van de op handen zijnde demonstratie. De politie heeft het SGP-kantoor afgezet om vernielingen te voorkomen. Er zijn (nog) geen arrestaties verricht. De SGP liet in een eerste verklaring weten het recht op demonstratie te respecteren. (HR)

Foto: ADN (c)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*