Rutte: Grote Corona-paniek om Randstad

Rutte: “Wij zien dat het Coronavirus zodanig oploopt in de Randstad, dat het tot grote bezorgdheid leidt, dan moeten wij nu ingrijpen!”

-‘s-Gravenhage- (ADN) Er is paniek om de tweede Corona-golf in met name de Randstad. Minister-president Rutte heeft spoedoverleg met de drie burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en ‘s-Gravenhage gehad. Voor deze drie steden en omliggende gebieden moeten extra en ingrijpende maatregelen genomen worden. Dit kan niet langer wachten, het gaat helemaal mis.

Het Uitbraak-Management-Team gaat dit weekeinde plannen opstellen en maatregelen voorbereiden, maandag zal dat in de ochtend worden voorgelegd aan de verantwoordelijk ministers. “Wij zien dat het Coronavirus zodanig oploopt in de Randstad, dat het tot grote bezorgdheid leidt, dan moeten wij nu ingrijpen!”, aldus de minister-president vandaag op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte wilde nog niet vooruitlopen op de maatregelen, maar een regionale ‘lockdown’ is haast niet meer uit te sluiten. Duitsland en België waarschuwden in de afgelopen dagen hun inwoners al om niet richting de provincies Noord- en Zuid Holland en Utrecht te gaan.Voor de toeristensector is dat nu, met de herfstvacantie voor de deur, een extra harde klap.

 

 

 

             
       
                    

Geef een reactie op dit artikel