SCHANDALIG! Nederland een van de strengste landen voor asielzoekers

Nederlandse lijst met veilige landen voor asielzoekers wel erg willekeurig
-AMSTERDAM- (RED) Nederland heeft een van de strengste asielprocedures van Europa, uitsluitend gericht op snelle afwijzing. Zo heeft Nederland de langste lijst van ‘veilige landen’. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksplatform Investico en dagblad Trouw.

De journalisten deden uitgebreid onderzoek naar het uiterst dubieuze Nederlandse asielbeleid en concluderen dat ‘de Nederlandse lijst met veilige landen voor asielzoekers wel erg willekeurig is’.

De lijst wijkt flink van af de lijsten die landen om ons heen hanteren; Nederland blijkt binnen Europa vaak alleen te staan in het oordeel dat een land veilig is. Zo wordt van asielzoekers uit Oekraïne in Nederland slechts 2% toegelaten, terwijl het gemiddelde voor de hele EU op 21% ligt, en bijvoorbeeld Italië en Frankrijk respectievelijk 58% en 25% van de asielverzoeken van Oekraïners inwilligen.

Ook asielzoekers uit conflictlanden zoals Libië en Afghanistan worden in Nederland veel minder vaak toegelaten dan in de rest van de EU, zo blijkt uit de cijfers van EuroStat en de UNHCR.

Lees het hele bericht op de website van Trouw d.d. 27-11-19
Meer informatie over het onderzoek staat op de website van Platform Investico

Geef een reactie op dit artikel