Sluiting hangt als donderwolk boven horeca, theaters, cinema en musea

Dinsdag 13 oktober 14:15 (Redactie binnenland)
-‘s-Gravenhage- Het kabinet kondigt DV vanavond om 19:00 uur nieuwe coronamaatregelen aan. Het is daarbij vrijwel zeker dat de horeca minimaal twee, maar wellicht vier weken de deuren zal moet sluiten. De nieuwe maatregelen hangen ook als een donderwolk boven cinema’s, theaters en musea.

Maandag leek het er eerst nog op dat het kabinet een vroege sluiting van de horeca overwoog. De bedrijven zouden dan om 18.00 uur de deuren moeten sluiten. Deskundigen wijzen er op dat dat geen zin heeft, mensen gaan dan thuis drinken, derhalve is een totale sluiting van de horeca een betere oplossing.

Onzeker is nog wat voor nieuwe maatregelen er komen voor theaterzalen en bioscopen. Het zou kunnen dat er nog maar dertig personen in een zaal mogen en dat zou voor sommige theaters kunnen leiden tot het sluiten van de deuren.

De nieuwe maatregelen hangen ook als een donderwolk boven musea. Tot dusver is nog maar weinig uitgelekt over de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor hen. Het maximumaantal van dertig personen zou niet gaan gelden voor grote winkels. Mogelijk dat er dus ook een ontheffing komt voor andere instellingen.

Een ‘gure’ herfst hangt ons allen boven het hoofd

Virus is weer sterk in opmars

Het coronavirus is weer bezig met een flinke opmars. De aantallen nieuwe besmettingen blijven stijgen, ondanks de maatregelen die twee weken geleden zijn genomen. Ook het aantal ziekenhuisopnames zet door en daardoor komt de reguliere zorg binnen twee weken in het gedrang.

Vanavond om 19.00 uur meer duidelijkheid

Het kabinet geeft DV vanavond om 19.00 uur meer duidelijkheid over de nieuwe maatregelen. Premier Rutte en minister De Jonge geven dan een nieuwe persconferentie. Klik hier om de persconferentie live te bekijken vanaf 19:00 uur

Geef een reactie op dit artikel