Stichting zet levenswerk Pater Jef Hollanders voort

-OUDSBERGEN VL- “De familie wil via een stichting het levenswerk van de Vlaamse Pater Jef Hollanders in Zuid Afrika blijven ondersteunen,” zegt Veerle Hollanders. Oudsbergen kent tijdens de eerstkomende gemeenteraad het ereburgerschap toe aan Pater Jef Hollanders voor zijn jarenlange werk in Zuid Afrika.

De Pater was bij leven lid van de Congregatie van de Missionarissen Oblaten van Maria. Hij werd in Bodibe (Zuid-Afrika) vermoord in zijn Pastorie. Sinds 1965 was hij werkzaam in Zuid-Afrika. “Een prachtig rijk land met veel armoede waar hij als enige blanke tussen de arme zwarte bevolking werkte en leefde Hij werd er op handen gedragen,” zo kon Veerle zelf vaststellen tijdens haar bezoeken aan Zuid Afrika. Zijn Kerk was een ontmoetingsplaats voor de armsten der armen. “Met Pater Pieter probeerde onze oom kinderen die het financieel niet breed hadden te ondersteunen en hen via het onderwijs een toekomst aan te bieden,” aldus Veerle.

De familie wil de band met de projecten van de Pater voortzetten en gelijktijdig de projecten van collega Oblaat Pieter Peeraer blijven steunen.  “Dat doen wij via de nieuw op te richten foundation. Het geld van de foundation gaat onder meer naar onderwijs en een soepkeuken waar kinderen, van ouders die het financieel niet breed hebben, een warme maaltijd aangeboden krijgen”, verduidelijkt Veerle.

Wilt U de Foundation Pater Jef Hollanders in Zuid Afrika steunen, dat kan via rekeningnummer: Peeraer Pieter BE 42 7310 1338 4254

Geef een reactie op dit artikel