STOP met uitzetting naar Afghanistan

Tien organisaties roepen het kabinet op om geen mensen meer uit te zetten naar Afghanistan. De situatie in Afghanistan is levensgevaarlijk en mensen die teruggestuurd worden lopen net als alle andere Afghanen het risico te worden ontvoerd, gemarteld en gedood, is de, met bewijzen aantoonbare, boodschap.

De gehele maand mei voeren zij campagne om aandacht te vragen voor de uitzettingen van bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Ze wijzen er op dat Afghanistan na Syrië het gewelddadigste land is: in 2017 vielen er ruim tienduizend burgerslachtoffers.

De actie is een gezamenlijk initiatief van Amnesty International, Defence for Children, Don’t send Afghans back, INLIA, PAX, Kerk in Actie, Save the Children, Stichting LOS, UNICEF Nederland en VluchtelingenWerk Nederland. Of de actie succes heeft valt te betwijfelen. Nederland is als buitenbeentje in Europa anders dan andere EU-staten, zo worden er ook nog steeds mensen teruggezonden naar Armenië ondanks de massieve schending van mensenrechten aldaar.

Bron: Reuters Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*