The Passion in 2020 vanuit Roermond

-ROERMOND- De tiende editie van The Passion komt naar Roermond. Het is daarmee voor het eerst dat het omstreden muzikale Paasevenement in Limburg wordt gehouden. De  rechtstreekse uitzending vindt plaats op donderdag 9 april en komt vanaf het Munsterplein.

‘Een grote eer’
Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het een grote eer. “Het is een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert.

Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van het prachtige Roermond zullen deze tiende editie van het omstreden muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven wij naar deelname uit alle hoeken van de samenleving.”

Uit reformatorische en behoudend Rooms Katholieke kringen is al aangekondigd dat er een protest-actie komt tegen het evenement. Behoudende Christenen ergeren zich aan het feit dat het Paasverhaal op een profane manier wordt uitgebeeld. Het grootste deel van de acteurs is ongelovig. Daardoor wordt er in hun ogen gespot met God en Gods Woord. De laatste jaren daalt het aantal kijkers gestaag. De productie is in handen van de EO.

Foto: pers-kroncrv

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

%d bloggers liken dit: