THE PASSION. Dramatische val kijkcijfers

1 miljoen kijkers minder

-HILVERSUM- Het was weer Witte Donderdag en dat betekent dat EO en KRONCRV weer menen ‘The Passion’ (De Passie) te moeten uitzenden. Sinds twee jaar nemen de kijkcijfers gestaag af, vele gebeden lijken te zijn verhoord?

Gisteravond was het dan weer zover. The Passion landde weliswaar op de eerste plaats in de top 25 van de best bekeken programma’s met een kijkdichtheid van 14,8%, een marktaandeel van 40,4%.

In gewone taal betekent dat alles dat van de 17 miljoen Nederlanders 2.358.000 naar De Passie keken.  Dat is 1 miljoen minder dan de twee jaren daarvoor! Het programma kende betere tijden, de nieuwigheid is er van af, de A-acteurs zijn allemaal al aan de beurt geweest en EO/KRONCRV moeten nu steeds vaker graaien in de bak van B-acteurs of erger.

Gisteravond was dat dramatisch zichtbaar, een klungelende Krabbé ging voorop in een processie van tenenkrommend ge-acteer en gezang. Stoppen op het ‘hoogtepunt’ kan nu niet meer, maar stoppen moet nu toch echt serieus worden overwogen bij de EO, de leidende omroep in deze.

Voorbeeld: In en 2017 en 2018  keken nog 3,2 miljoen ! naar de Passie

 

Foto: PB-Billi the Cat

 

 

Geef een reactie op dit artikel