Uitgezette kerkklok roept gemengde reacties op in de buurt

Dinsdag 24 augustus 2021 02:23 – Bron: ADN – Beeld: Streetview
 -Zaandam- De kerkklok van de Heilige Maria Magdalenakerk is op bepaalde uren van de nacht uitgezet omdat enkele omwonenden er last van hadden en dat stuit dan weer op onbegrip bij anderen, die er voorstander van zijn om het besluit terug te draaien.

Het stilvallen van de klok kwam voor de buurt als een verrassing en een bewoner diende een WOB-verzoek in bij de gemeente om de procedure te achterhalen. Maar die bleek er niet te zijn geweest. “De gemeente kan niets aanleveren want er is geen raadsbesluit”. De klok is volgens de gemeente uitgezet na overleg met het kerkbestuur en een paar woonbootbewoners. Er is geen onderzoek naar geluidsoverlast geweest,’ meldt een tegenstander van het besluit op Facebook.

Klok weer aan

“De klok is ’s nachts uitgezet omdat toch iedereen een mobiel of wekker heeft met tijdsaanduiding”, aldus een bewoner. Mochten er genoeg mailtjes binnenkomen met de vraag de klok weer aan te zetten dan gaat hij weer aan. Kleine moeite volgens de ambtenaar, aldus het berichtje en de verkapte oproep om samen de strijd aan te gaan tegen de stille kerkklok. Volgens de reacties hebben de meeste bewoners geen last van het geluid, dat nu eenmaal bij de kerk en de buurt hoort.

Geef een reactie op dit artikel