Vastelaovend op TV? Niks ervan, KRO brengt bloot en Onkel Adolf !

 -HILVERSUM-Wist U dat het dit weekeinde Carnaval of zoals de Zuerling zegt Vastelaovend is? Het NOS-journaal maakte er zowaar melding van in haar hoofduitzending, uiteraard met een progressief sausje, er is sinds kort naast prins Carnaval, ook een prinses Carnaval. Dat U het maar even weet.

Terwijl de ons omringende landen groots uitpakken met Carnaval is het op de Nederlandse TV uitzonderlijk stil. Gelukkig krijgt in het Noorden, Oosten en Zuiden via de regio-tv het Carnaval alle aandacht. Groot compliment aan de megaprestatie van met name L1-tv Limburg en Omroep Brabant. Omroepen met een klein budget maar vele uren Carnaval op TV. De Duitse publieke omroepen ARD, WDR,SWR en ZDF vulden al hun ‘prime-time-uren’ met…..Carnaval.

Hoe triest is dan de Nederlandse publieke omroep. Zaterdagavond: de wonderlijke combi KRO-NCRV heeft zendtijd op prime-time. Van de Katholieke?? KRO zou je toch iets Carnavalesks mogen verwachten? Welnu hou U vast. De KRO programmeerde met de mannenbroeders der NCRV Onkel Adolf en veel ont(blote) dames in de Duitse tv-serie ‘Das Boot.’ De serie is een vervolg op de gelijknamige Duitse filmklassieker uit 1981 onder regie van Wolfgang Petersen. Het scenario is gebaseerd op de roman Das Boot uit 1973 van de Duitse auteur Lothar-Günther Buchheim.

Soft-porno om 20.00 uur ‘s-avonds als de kinderen voor de buis zitten en het ging er stevig aan toe. Historisch verantwoord is de serie ook niet, gelet op de stevige kritiek die de serie in het thuisland Duitsland kreeg. Bloot en sex is de rode draad door de serie. Sex sells, ja toch?

Kent U nog de gezongen openingsjingle van de NCRV televisie uit de jaren 70, toen de C van NCRV nog inhoud had. Nee? Hier is de tekst welke op de muziek van de NCRV tune na het 20.00-uur journaal gezongen werd (toen waren de kinderen ook nog op): “Zaterdagavond NCRV gezellig idee, de vaat is gedaan de koffie gezet, de kinderen mogen wat later naar bed, zaterdagavond NCRV gezellig idee!” Ja de tijden zijn veranderd.

Geen enkele publieke zender met ook maar minimale aandacht voor het Carnaval en respect voor de miljoenen landgenoten die het Carnaval wel op prijs stellen, zie de enorme mensenmassa’s langs de optochten. Maar wel bloot en nazi-geweld. Morgen in de Heilige Mis maar bidden voor beterschap, maar , via deze link kunt U Uw lidmaatschap ook opzeggen!

 

Geef een reactie op dit artikel