Vaticaan boos op journalist die schreef dat paus bestaan hel ontkent

De woordvoerder van het Vaticaan meldt dat de paus nooit heeft gezegd dat de hel niet bestaat, en is boos op de Italiaanse journalist Scalfari die hem ‘verkeerd citeerde’.

De paus sprak onlangs de 93-jarige Eugenio Scalfari, een ervaren Italiaanse journalist en atheïst die wel vaker schrijft over geloof en religie. Hij heeft de paus nu al vijf keer ontmoet. Na een gesprek met de paus schreef Scalfari een verslag voor de Italiaanse krant La Repubblica.

Na de dood krijgen de zielen van mensen die berouw tonen, vergiffenis van God en worden zij opgenomen in Zijn contemplatie, schreef de reporter daarin. ‘Maar de zielen van degenen die geen berouw hebben, en dus geen vergeving kunnen krijgen, verdwijnen’, zo werd de paus geciteerd. ‘De hel bestaat niet, wat wel bestaat is de verdwijning van zondige zielen.’

Geen formeel interview

Een woordvoerder van het Vaticaan ontkent de inhoud van het artikel, en meent dat er zelfs nooit sprake was van een formeel interview. De journalist heeft bovendien uitspraken aan de paus toegeschreven die hij nooit heeft gezegd, klinkt het.

De juistheid van de citaten van de journalist waren in het verleden al vaker punt van discussie, vooral omdat de 93-jarige Scalfari heeft toegegeven dat hij nooit een opname-apparaat gebruikt tijdens interviews.

Bron: La republica  Foto: Pixabay Treptower Alex

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*